Despre Chakre

Publicat de Pure Nature pe

Chakra este un vechi cuvânt sanscrit care înseamnă literalmente roată și care exprimă faptul că forța vitală sau prana, se mișcă în interiorul tău, se învârte și se rotește. Această energie de învârtire are 7 centre în corp, care încep de la baza coloanei vertebrale și se deplasează până în vârful capului.

Într-o persoană sănătoasă, echilibrată, cele 7 chakre asigură un echilibru corect de energie fiecărei părți din corp, minte și spirit. Dar, dacă una dintre chakrele tale se învârte prea repede, este blocată sau se mișcă încet, întreaga ta ființă, corp și spirit, vor suferi. Poți reechilibra o situație stresantă doar identificând Chakra dezechilibrată.

Fiore D’Oriente, bazându-se pe mulți ani de cercetare și experiență practică, a creat un sistem complet de Chakra, cunoscut sub numele de Sistemul de Rebalansare a Chakrelor. Acesta este o metodă naturală și eficientă de a identifica, în 3 pași, dezechilibrele și de a le soluționa:

Pasul 1: Fă-ți Testul Chakra. Este simplu și la îndemână, cu ajutorul DVD-urilor Fiored’Oriente, disponibile in 5 limbi: engleză, italiană, germană, franceză, spaniolă.

Pasul 2: Evaluează-ți situația prezentă. Apoi confrunt-o cu descrierea fiecărei chakre, vei putea identifica astfel zona ta de dezechilibru.

Pasul 3: Simțul culorilor. Pur și simplu alege uleiurile, esențele, bețișoarele după culoarea care te atrage cel mai mult. Este o alegere în care subconștientul te ghidează spre ceea ce ai nevoie.

Testul Chakra Fiore D’Oriente și Parfumurile Vibraționale naturale (uleiuri, săpunuri, bețișoare, ape de flori) oferă informații specifice care te ajută în aplicarea acestui sistem.

Testul Chakra + Excerciții Yoga

Instrumentul nostru de diagnosticare a dezechilibrelor este testul Chakra, la care se adaugă si un material ce cuprinde „Exerciții ușoare de yoga pentru chakre”.

Acest DVD oferă tuturor (chiar și celor care au puțină experiență sau niciun fel de experiență anterioară de Yoga) oportunitatea de a beneficia de această disciplină orientală antică. Pe lângă acțiunea directă asupra chakrei vizate, se asigură o dezvoltare generală a abilităților psihomotorii, o creștere a concentrării și rezistenței la oboseală și boală, seninătatea spiritului, vitalitatea și excelența fizică, armonia, echilibrul și bunăstarea.

Ce sunt parfumurile vibraționale

Acestea sunt instrumentele folosite de sute de ani pentru sănătatea și reechilibrarea chakrelor. Parfumurile făcute de maeștri, precum și gândirea pozitivă provoacă vibrații benefice, la fel ca muzica potrivită, yoga și culorile. Toate lucrează în favoarea armonizării chakrelor.

Parfumurile vibraționale Chakroil

Chakroil Fiore d’Oriente sunt uleiurile celor 7 chakre. Aceste amestecuri sunt preparate după principiile antice ale remediului holistic natural și sunt compuse din uleiuri esențiale de calitate superioară amestecate cu ulei de jojoba presat la rece. Folosiți constant uleiurile Chakroil (2-3 picături acolo unde este necesar împreună cu un masaj ușor) și vă vei armoniza sistemul energetic. Aceste uleiuri pot fi folosite și pe talpă (prima chakră), și pe gleznă (a doua chakră). În plus, uleiurile din gama Chakroil pot fi utilizate și pe antebraț, pentru a da o vibrație stabilă sistemului psihofizic (aromaterapie).

Săpunuri

Reechilibrarea începe dimineața, după ce ne trezim. Să începem cu vibrația potrivită! Săpunurile Chakra Fiore d’Oriente au fost preparate pentru a se adresa fiecărei chakre în parte și pentru a vă ajuta să începeți ziua într-o stare de armonie.

Săpunurile vegetale Chakra sunt produse manual, urmând tradiții antice. Procesul de producere a săpunului la rece include glicerina naturală, care face ca săpunul să fie cremos și emolient. Mulțumită plantelor medicinale, uleiurilor emoliente, uleiului de măsline (30%), uleiurilor de palmier și de nucă de cocos, aceste săpunuri hrănesc și hidratează pielea. Săpunurile Chakra sunt bogate în uleiuri esențiale naturale recunoscute pentru proprietățile de reechilibrare.

Bețișoare parfumate

Ar trebui să petrecem câteva ore în fiecare zi într-un loc cu vibrații controlate. Bețișoarele de tămâie Fiore D’Oriente sunt produse după vechile învățături vedice și sunt concepute pentru terapia energetică. Fiecare tămâie acoperă gama de vibrații legate de chakra sa. Bețișoarele de tămâie sunt fabricate numai din materii prime 100% naturale având ca ingrediente: miere, pulberi rare de lemn, rășini, uleiuri vegetale, ierburi, uleiuri esențiale, bambus.

Doar cunoscând cele 7 chakre, te poți armoniza cu ciclurile energetice naturale ale corpului tău. Iată esența fiecăreia dintre chakre:

Chakra 1 – Muladhara

Numele chakrei este compus din Mula, care înseamnă rădăcină și Dhara – sprijin. Rolul acestei chakre este de a conecta întreaga ta energie cu Pământul, proces numit împământare. Rolul acestui centru energetic este de a-ți oferi tot ce ai nevoie pentru a supraviețui.

Muladhara sprijină spiritul de auto-conservare și de supraviețuire, oferă curaj, instinct, contact cu Pământul. Are un efect stimulativ și crește vitalitatea, sănătatea și energia fizică. Activitatea negativă a chakrei 1 include nervozitate, anxietate, comportament violent, iritabilitate, frustrare, lipsă de concentrare.

Chakra 2 – Svadhishana

Svadhishana este chakra sacrală, al cărei nume se traduce prin locul sinelui.

Activitatea sa ține de comunicare, bucurie și înțelepciune, intensitatea sentimentelor, ajutor în purificarea la toate nivelurile. Funcțiile de expulzare a substanțelor din corp. Comunicarea sexuală, procrearea, optimismul, toleranța, tendința spre ospitalitate și viața de familie. Stima de sine și acceptarea de sine, auto-motivație și curaj. Activitatea negativă include fanatismul, comportamentul antisocial, complexul de superioritate, dificultatea de a lua decizii și de a lua măsuri, dezechilibre hormonale, obezitate, adicții, lipsa pasiunii, impotență, depresie.

Chakra 3 – Manipura

Numită și Plexul Solar, Manipura se traduce prin bijuterie strălucitoare. Această chakră este locul în care se nasc identitatea și puterea personală.

Activitatea sa implică bucurie, inspirație, claritate a judecății, logică, optimism, capacitate de organizare, auto-control, conștientizare, energie și coordonare în mușchi. Activitatea negativă include încăpățânarea, lașitatea, tendința de a critica excesiv pe ceilalți, comportamentul conflictual, egocentrismul

Chakra 4 – Anahata

Anahata este chakra Inimă, tradusă prin nevătămat, neînvins sau neatins. În această chakră sunt mobilizate dragostea, compasiunea și bunătatea.

Activitatea sa acoperă tot ce înseamnă odihnă și calm; senzații liniștite, senine și echilibrate; emoții armonioase, compasiune, iubire necondiționată, generozitate, acceptare și iertare; echilibrarea sistemului nervos, reducereafebrei; vindecarea. Activitatea negativă include invidia, avariția, gelozia.

Chakra 5 – Vishuddha

A cincea chakră este chakra gâtului, a cărui nume semnifică foarte pur. Vishuddha dă voce adevărurilor tale personale.

Activitatea sa ține de odihnă, somn, sinceritate, dialog, exprimare a sentimentelor și creativității, loialitate, onestitate, bunătate, toleranță. Are acțiune antiinflamatorie și calmantă, reconfortantă, de anestezic moderat și de reducere a febrei. Activitatea negativă include depresia, senzația de gol, compătimirea de sine, teama, răceala și indiferența.

Chakra 6 – Ajna

Chakra celui de-al treilea ochi, Ajna semnifică literal dincolo de înțelepciune. Această chakră vă deschide mintea către informații dincolo de lumea materială și cele 5 simțuri.

Activtatea sa se ocupă de comunicare, cu aspecte mentale profunde, de meditație, contact cu energia cosmică, concentrare, imaginație, intuiție, calm, echilibru, sinteză. Activitatea negativă include vanitatea, mândria, prezumția, înșelăciunea, visuri fără rezultat.

Chakra 7 – Sahaswara

A 7-a chakră, numită și Coroana, se traduce prin o mie, referindu-se la Lotusul cu o mie de petale. Conștiința noastră personală se află în chakra a 7-a, dar este mai mult ca sămânța unei energii universale decât a ceva personal sau individual.

Activitatea sa presupune spiritualitate, calm, decongestionare, decompresie, contact cu divinitatea și cu supra-conștiința. Activitatea negativă include obsesia, senzație de martirism, nedreptatea, intoleranța, limitarea mentală.

Categorii: Noutăți

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *