Uleiuri esențiale care te ajută să scapi de durerile de spate
Așa cum v-am promis în articolul trecut, astăzi revenim cu informații prețioase care vă vor ajuta să depășiți, mai ușor, durerile de spate.
În întreaga lume putem vorbi despre o scădere a productivității și totuși, nimeni nu a venit cu o soluție la problema durerilor cronice de spate. Unul dintre cele mai stresante aspecte cu privire la acestea este faptul că, până când problema nu se accentuează, nimeni nu vede că suferi. În plus, nici șeful nu te va crede dacă lipsești din această cauză. Pe de altă parte, atunci când spui cuiva că te confrunți cu o durere de spate, răspunsul va fi „Da, și eu am aceeași problemă”, urmat de un monolog despre cât de îngrozitor este.
Uneori durerile de spate se datorează unor motive medicale precum herniile de disc. Însă, de cele mai multe ori, ele sunt cauzate de încordările și tensiunile musculare. Activitățile noastră zilnice pot să ne fie un real dușman, fie că vorbim despre modul în care stăm aplecați, la laptop, timp ce 52 de săptămâni sau să ridicăm, incorect, colete. Sună cunoscut, nu? De la o postură greșită, la activități casnice, toate pot să ducă la apariția durerilor de spate.
Coloana vertebrală este una dintre cele mai importante părți ale corpului și necesită o atenție specială. În fond, ea include măduva spinării care este, de fapt, o parte din creier. Afecțiunile grave pot conduce la paralizie și alte astfel de probleme.
Poți încerca să le previi lucrând la tonifierea mușchilor abdominali. Îți propunem un exercițiu foarte util dacă ai o poziție deficitară sau un tonus muscular redus. Întinde-te pe podea, cu mâinile încrucișate și ridică încet partea superioară a corpului, folosind numai mușchii abdominali. Expiră pe măsură că te ridici și inspiră atunci când te ridici.Începe treptat și crește ritmul până ajungi la 20 de astfel de ridicări, pe zi. Nu doar că îți vei îmbunătăți postura dar vei pierde și din greutate.
Există multe cazuri în care vorbim despre durere de spate:
- Lumbago, care afectează zona inferioară a spatelui;
- Sciatică, situație în care durere iradiază către coapse și picioare;
- Fibroză a țesuturilor musculare;
- Artrtiă;
- Spondiloză;
- Hernie de disc;
- Scolioză.
La acestea se adaugă durerile cauzate de mușchii flasci de pe spate sau din zona abdomenului sau de tensiuni musculare.
Vestea bună este că uleiurile esențiale sunt de mare ajutor și în cazul durerilor de spate. Ele ajung în țesutul muscular, ajutând mușchii contractați să se relaxeze, crescând irigarea cu sânge în acea zonă și permițând țesuturilor fibroase să fie reparate de către organism. Cele mai folositoare uleiuri esențiale în această situație sunt:
- Uleiul esențial de Tămâie;
- Uleiul esențial de Rozmarin;
- Uleiul esențial de Lemongrass;
- Uleiul esențial de Lavandă;
- Uleiul esențial de Chiparos;
- Uleiul esențial de Santal;
- Uleiul esențial de Eucalipt;
- Uleiul esențial de Salvie;
- Ulei esențial Tulsi
Uleiul esențial de Tămie este unul dintre cele mai vechi daruri oferite de natură. Cercetările realizate au demonstrat eficiența sa în calmarea durerii de spate, în special dacă această este cauzată de artrită sau de inflamarea articulației. De asemenea, este foarte des folosit pentru osteoartrită. În medicina Iraniană, Uleiul esențial de Tămâie este considerat varianta alternativă a medicamentelor cu rol antiinflamator.
Deși rozmarinul este cunoscut și folosit ca și mirodenie în bucătărie, uleiul esențial de Rozmarin oferă multiple beneficii la nivel fizic și mental. Un studiu care a urmărit compararea efectelor dintre mentol și rozmarin a scos în evidență faptul că nu există diferență între acestea, în ceea ce privește eficiența în tratarea durerii. În plus, uleiul esențial de Rozmarin te ajută să scapi de stres, să te concentrezi mai ușor și chiar să îți îmbunătățești starea de spirit.
Uleiul esențial de Lemongrass a fost studiat prin prisma proprietăților sale antifungice. Un studiu realizat pe șoareci a demonstrat faptul ca acesta are și proprietăți antiinflamatorii. Reducerea inflamației conduce, de asemenea, la scăderea intensității durerii.
Uleiul esențial de Lavandă este cunoscut ca și remediu pentru calmarea durerilor datorită efectului ușor sedativ. Acest lucru îl face extrem de util în tratarea durerilor de cap, gât ori spate cauzate de stres. Poate fi inhalat ori masat direct pe zonele dureroase. Fiind un ulei blând, poate fi aplicat direct pe piele. În plus, folosirea sa noaptea îți oferă un somn relaxant, care ajută la vindecarea oricărei dureri. Cu siguranță, este și un ulei care îți oferă o stare de bine.
În ceea ce privește uleiul esențial de Chiparos, acesta calmează spasmele musculare și contribuie la scăderea inflamației. Poate fi folosit singur sau împreună cu uleiul esențial de Santal, perfect, de asemenea, pentru reducerea spasmelor musculare și a tensiunii. Acesta din urmă este des folosit pentru masarea întregului corp și este extrem de util în tratarea afecțiunilor și durerilor sciatice.
Eucaliptul este cunscut pentru capacitatea sa de deblocare a sinusurilor și de tratare a răcelilor datorită proprietăților sale antioxidante și antibacteriene. Însă, dincolo de acestea, uleiul esențial are și proprietăți analgezice și antiinflamatorii, care susțin calmarea mușchilor obosități sau tensionați. Nu trebuie uitat nici faptul că el îmbunătățește circulația sângelui ceea ce reduce durerea.
În ceea ce privește uleiul esențial de Salvie, el este recomandat a fi folosit în cazul durerilor de spate din timpul travaliului. În schimb, nu se utilizează în timpul sarcinii deoarece are proprietăți de inducere a travaliului. Pentru celelalte dureri de spate este foarte util datorită efectului său profund sedativ. Astfel, el ajută la detensionarea mușchilor, oferind ameliorarea durerii cronice.
În cazul durerilor de spate cauzate de presiune pe nervi, uleiul esențial Tulsi este răspunsul. În plus are proprietăți antiinflamatorii puternice și ajută la calmarea crampelor musculare și spasmelor.
Cum folosesc aceste uleiuri esențiale pentru tratarea durerilor de spate?
Aceste uleiuri pot fi folosite singure sau se pot realiza diferite blanduri, cu efecte extraordinare.
Ulei de masaj pentru durerea de spate:
- 5 picături de ulei esențial de Lavandă;
- 5 picături de ulei esențial de Rozmarin;
- 8 picături de ulei esențial de Mentă;
- 30 ml de ulei transportor.
Combină aceste uleiuri esențiale cu ulei transportor și folosește acest blend pentru a masa ușor zonele afectate ori dureroase.
Blend ce poate fi difuzat în încăpere pentru a reduce durerea de spate:
- 10 picături de Ulei esențial de Lavandă;
- 5 picături de ulei esențial de Mentă;
- 10 picături de ulei esențial de Lemongrass.
Băi relaxante
Băile cu uleiuri esențiale reprezintă un mod plăcut de decontracturare a mușchilor spatelor și, implicit, de diminuare a durerii. Adaugă 10 picături dintr-unul din uleiurile esențiale menționate mai sus în 30 ml de ulei transportor. Amestecă bine și pune mixul în apa de baie, amestecându-l pentru ca particulele să se disperseze. Completează cu betișoare parfumate și, pe fundal, pune muzică de relaxare. Te vei putea răsfăța ca la spa, chiar la tine acasă.
Comprese reci sau calde
Compresele sunt folosite pentru a reduce durerea și inflamația. Poți să te bucuri de efecte și mai rapide atunci când adaugi uleiuri esențiale pe acestea. Tot ce trebuie să faci este să urmezi pașii de mai jos:
- Umple un vas cu apă. Apa rece este utilă pentru a reduce inflamațiile iar apa caldă este, în mod normal, preferată pentru diminuarea durerii.
- Diluează 5 picături dintr-unul din uleiuri esențiale în 15ml de ulei transportor și adaugă mixul în vas.
- Îmbibă un prosop în acest mix apoi stoarce ușor pentru e elimina surplusul.
- Lasă prosopul pe zona dureroasă pentru aproximativ 15 min.
- Repetă procedura pe parcursul zilei.
Alte blenduri extrem de utile
- Blend 1: 30ml de ulei transportor, 10 picături de ulei esențial de Rozmarin, 10 picături de ulei esențial Oregano și 10 picături de ulei esențial de Salvie.
- Blend 2: 30ml de ulei transportor, 10 picături de ulei esențial de Lavandă, 10 picături de ulei esențial de Eucalipt și 10 picături de ulei esențial de Ghimbir.
- Blend 3: 30ml de ulei transportor, 10 picături de ulei esențial de Mentă, 10 picături de ulei esențial de Rozmarin, 10 picături de ulei esențial Tulsi.
0 comentarii